Retourneren


Retourneren

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst te retourneren. U krijgt dan het volledige bedrag gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in de (redelijkerwijs) originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd moeten worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@bydian.nl en een bijpassende foto als bewijs toevoegen (als er sprake is van bijvoorbeeld schade). Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangen van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Ontvangst retour
Zodra uw retour is ontvangen en geïnspecteerd, sturen we u een e-mail om u te melden dat we uw geretourneerde artikel hebben ontvangen. We zullen u ook op de hoogte brengen van de goedkeuring of afwijzing van uw terugbetaling.
Als u bent goedgekeurd, wordt uw teruggave verwerkt en wordt binnen het bepaalde aantal dagen automatisch een tegoed toegepast op uw creditcard of de oorspronkelijke betaalmethode.

U bent zelfverantwoordelijk voor het betalen van uw eigen verzendkosten voor het retourneren van uw artikel. Verzendkosten worden niet terugbetaald. Als u een terugbetaling ontvangt, worden de kosten van het retourneren van uw teruggave in mindering gebracht.

Uitwisseling
We vervangen alleen artikelen als deze defect of beschadigd zijn. Als u het voor hetzelfde artikel wilt inruilen, stuur ons dan een e-mail op info@bydian.nl en stuur uw artikel naar:

Ruitersmolenweg 25, 7361CB, Beekbergen, GE, Nederland

Voor vragen met betrekking tot retourneren kunt u contact opnemen met info@bydian.nl

Hieronder volgt nog wat overige informatie.

Uitzonderingen retourneren
Verschillende soorten goederen zijn vrijgesteld van teruggave. Bederfelijke goederen zoals voedsel, bloemen, kranten of tijdschriften kunnen niet worden geretourneerd. We accepteren ook geen producten die intieme of sanitaire goederen, gevaarlijke materialen of ontvlambare vloeistoffen of gassen zijn.

Extra niet-retourneerbare items:
* Cadeaubonnen
* Downloadbare softwareproducten
* Sommige artikelen voor gezondheid en persoonlijke verzorging

Om uw retour te voltooien, hebben we een kwitantie of een aankoopbewijs nodig.

Stuur uw aankoop NOOIT terug naar de fabrikant.

Er zijn bepaalde situaties waarin alleen gedeeltelijke restituties worden verleend: (indien van toepassing)
* Boek met duidelijke tekenen van gebruik
* CD, DVD, VHS-tape, software, videogame, cassettebandje of vinylplaat die is geopend.
* Elk item dat niet in de oorspronkelijke staat verkeert, is beschadigd of ontbrekende onderdelen om redenen die niet te wijten zijn aan onze fout.
* Elk item dat meer dan 14 dagen na levering wordt geretourneerd


Te late of ontbrekende terugbetalingen
Als u nog geen terugbetaling heeft ontvangen, controleer dan eerst uw bankrekening opnieuw.
Neem dan contact op met uw creditcardmaatschappij, het kan enige tijd duren voordat uw terugbetaling officieel wordt geboekt.
Neem vervolgens contact op met uw bank. Er is vaak enige verwerkingstijd voordat een terugbetaling wordt geplaatst.
Als je dit allemaal hebt gedaan en je hebt je restitutie nog niet ontvangen, neem dan contact met ons op via info@bydian.nl

Afhankelijk van waar u woont, kan de tijd die het kan duren voordat uw uitgewisselde product u kan bereiken, variëren.

Als u een artikel verzendt dat hoger is dan €75, kunt u overwegen om een traceerbare verzendservice of een aankoopverzekering te gebruiken. We kunnen niet garanderen dat we uw geretourneerde artikel zullen ontvangen.